SLOBODA MIŠLjENjA

Stvarno nemam reci!

— Autor ria1998 @ 19:18

-Mogu napolje?

-Ne.

-Ali zasto?!

-Nista ne ucis.

-Ucila sam!

-ZNAM JA KAKO SI TI UCILA, SAMO SI BILA NA ONOM TELEFONU I FEJSBUKU, NISTA TI NE UCIS, ZIVOT TI SE SVODI NA DOPISIVANJE I "BLEJANJE", KAKO TE NIJE SRAMOTA, OD ONAKO POSLUSNOG DETETA STA POSTADE, NIMALO MI SE NE SVIDJA TVOJE PONASANJE, POSTALA SI DRSKA I BEZOBRAZNA, NEMAS NIMALO POSTOVANJA, TI MISLIS DA CEMO MI UVEK DA TI POPUSTAMO I PROGLEDAMO KROZ PRSTE, E PA NECE MOCI, ONOLIKE JEDINICE SI NAREDJALA, KAD MISLIS DA POPRAVIS, DVA MESECA TI TRAZIM SPISAK OTVORENIH VRATA, A TI NISTA, BOLI TEBE UVO ZA SKOLU, VAZNO DA IMAS VREMENA ZA IZLASKE, A ZA UCENJE????? TO NISTA? STVARNO NIJE U REDU DA SE MI OSECAMO LOSE ZBOG TEBE, MI SE OVDE TRUDIMO DA TEBI SVE PRIUSTIMO, A TI NAM TAKO VRACAS, IMAS LI TI OSECAJ ZA TUDJU MUKU ILI SAMO GLEDAS SEBE, SAMO TRAZIS I MISLIS DA CES SVE UVEK DOBITI ZA DZABE??? MNOGO SE LOSE PONASAS I TO MI SE NI MALO NE DOPADA, KO ZNA STA VI TAMO KONZUMIRATE KAD NAVODNO IDETE U KAFIC. NE BI ME CUDILO DA SI POCELA DA PUSIS/PIJES. TO TVOJE DRUSTVO MI JE SUMNJIVO, LOSE UTICE NA TEBE, SVE OCENE SI POKVARILA, IMAS LOS ODNOS PREMA SKOLI. RAZUMEM I JA MLADOST, EH, JEDNA JE MLADOST, ALI OVO JE VISE PREVRSILO SVAKU MERU, U MOJE VREME NIJE TAKO BILO, KAKVA JE OVO GENERACIJA... STVARNO NEMAM RECI!!!

-Ok.

-A s kim bi ti da ides?

-Sa*khm*.

-Opet "drugarski".

-Da.

-Onda ne moze.

 


Pravo bez obaveze postaje privilegija.

— Autor ria1998 @ 18:57

Pijem voćni jogurt.

-U ponedeljak u školu.

-Ne znam,ja sam čula da prokišnjava...

I tako je počela priča o školi...i tome kako je ja mrzim. Kako sam to čula od trojkaša i kako to nije moje izvorno mišljenje.Moje izvorno mišljenje je da volim školu.Na polugodištu sam imala dve četvorke.Prvi put u životu(do tad sam imala sve petice).Ako niste znali to znači da sam ja: lenja,neodgovorna,bezobrazna,nevaspitana,brzo planem,lenja,neodgovorna... Ja se družim sa trojkašima,što je loše.Naime,apsolutno nije bitno kakav je ko čovek,već kakve ocene ima. Ocena je merilo svega!Ne učim.Svađam se.Postala sam bezobrazna.Vučem se po kući.Ništa ne radim.Tražim prava,a ne ispunjavam obaveze.A pravo bez obaveze postaje privilegija.Niko mi u životu neće davati privilegije.

I tako sam pola sata slušala kako kenjaju.Ko?Moji roditelji,naravno.

Da pojasnim.Ne mrzim školu-samo nastavnike.Volim da učim,ali ne ono što je vezano za školu.Koga zanima Kvadrat binoma,Drveni duvački instrumenti ili Obrada metala sa skidanjem strugotine???Ili Hitac naviše?Družim se sa svima,osobe ne delim prema ocenama.Nisam bezobrazna...u stvari jesam,bezobrazna sam,nevaspitana,perverzna,drčna,ZLA...ali apsolutno me nije briga šta neko ima da kaže na to!

Oh,Bože spasi. Nemoj.


GR!

— Autor ria1998 @ 17:20
Stvarno sam besna!Ali stvarno.
-E,idem na kompjuter.
-Ko te pustio?

Mama tvoja. –Niko,jel mogu na komp?
-Jesi učila?
 -Jesam.
-Kad si učila?
-PA DO MALOPRE!ŠTA SAM INAČE RADILA U SOBI?
Pa verovatno kuckala u onaj mobilni,čitala „tinejdžersko štivo“ i zevzečila se.

Pu,mamu ti...
-Šta si učila?
SVE i to do iznemoglosti. –Šta te briga.
-Stoj tu! Šta si učila?
-Engleski,nemački i geografiju.

-Nisi,samo si kuckala u onaj mobilni...ima da ga razbijem...i njega i taj usrani kompjuter...Možeš do pola sedam.
Hvala Vaša Velikodušnosti.

Powered by blog.rs